Att skapa en Gedcom-fil

Presenterad av admin på 7 apr. 2009

Har du svårigheter med att skapa en Gedcom-fil med ditt släktforskningsprogram? Eller tvärtom, du kanske klarar det utan några som helst problem ? Du har möjligheten att diskutera och utbyta runt detta på GeneaNets forum.
För att underlätta ytterligare samarbetet mellan användare, har GeneaNet dessutom utvecklat ett särskilt utrymme som kan ta emot er hjälp med att skapa sin Gedcom-fil. Var med du också och skicka in ditt bidrag !

Du känner säkert redan till det forum som ger dig möjligheten att ställa frågor som handlar om olika släktforskningsprogram. Sedan några år tillbaka har GeneaNet kompletterat detta forum med hjälpsidor för att skapa en Gedcom-fil.
Denna hjälp består helt enkelt av sidor som visar skärmdumpar av funktionen Gedcom export från ditt favoritsläktforskningsprogram.

Vad är syftet med dessa hjälpsidor:

  • Erbjuda en guide till de som behöver.
  • Användas som underlägg till diskussioner i forumet.
  • Jämföra exportfunctioner mellan olika släktforskningsprogram innan man bestämmer sig för vilket man ska köpa.

Naturligtvis är det inte GeneaNets mening att ta den ordinarie handbokens plats!

För att påbörja arbetet, har GeneaNet lagt till hjälpsidan för MinSläkt 3.5 [Klicka här]. Men syftet är att prata om alla släktforskningsprogram som används i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Nu kan du hjälpa andra släktforskare :

Använder du Disgen, Holger eller något annat släktforskningsprogram? Använder du den svenska, norska, danska eller finska versionen av ett utlänskt program? Använder du ett program som inte finns med i listan? Skapa då skärmdumpar av de olika stegen av en Gedcomexport med ditt program. På bara några minuter kan du hjälpa många personer.

Meddela GeneaNet genom att använda kommentarfunktionen längst ned på den här artikeln. Vi kommer att ta kontakt med dig för att publicera ditt bidrag.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig