Din kontaktsida på GeneaNet

Presenterad av admin på 2 apr. 2009

Den mest besökta delen av GeneaNet, förutom välkomstsidan, är kontaktsidan: Man går dit när man vill granska ett släktträd eller kontakta en person. Man kan säga att det är varje GeneaNetanvändares identitetskort…
Idag ska vi presentera kontaktsidan och se hur man ger den en personlig prägel.

Beskrivning av kontaktsidan :

Låt oss ta ett exempel : Du har gjort en sökning och hamnar nu på Bertil Olssons kontaktsida. Sidan består av flera delar :

1) Beskrivning av användaren: Under den här rubriken hittar du användarens foto (om han/hon har lagt in ett), namn, förnamn och e-postadress (obligatoriska), användarnamn och datum på senaste inloggningen på GeneaNet.

2) Adressbok: Den här rubriken ser du bara om personen finns med i din adressbok, det vill säga om du har lagt till personen via ”Vi är alla släkt”… och att han/hon har accepterat din inbjudan. Du kan dels se gruppen (eller grupperna) ”Vi är alla släkt” där du har lagt till personen, och även alla anteckningar som du har gjort angående honom/henne. Du är den ende som kan se den här delen, den är osynlig för alla andra användare.Om personen inte finns med i din adressbok kan du lägga till honom/henne genom att klicka på länken [Lägg till].

3) Fullständiga uppgifter om personen: Här kan du se vilka språk personen förstår, eventuell personlig webbadress, antal kontakter (som du kan konsultera men endast om personen har gett sin tillåtelse!) och eventuella kända släktingar.Du kan även lägga till telefonnummer och några ord om tidigare samtal, på så sätt kommer du ihåg vem det är om du stöter på personen igen på GeneaNet om några månader eller år. Än en gång, du är den ende som kan se den här delen, den är osynlig för alla andra användare.

4) Släktträd: Den här delen innehåller presentationen som personen har skrivit och kommentarer som han/hon har fått angående sitt släktträd.

5) Medverkan på webbplatsen: Här hittar du information angående personens data (antal poster i indexet, uppdateringsdatum, antal attester, register, vykort osv) inlagda på GeneaNet.

6) Efternamnsmoln: Till höger på sidan, ”efternamnsmolnet” anger de vanligaste efternamnen i personens släkttavla. Om man klickar på efternamnen kommer man till en lista i alfabetisk ordning med personer med samma efternamn.

Ge en personlig prägel till sin kontaktsida :

För att ge en personlig prägel till din kontaktsida, gå till [Mitt GeneaNet], [Min kontaktsida] :

1) Kontaktupplysningar :

Här skriver du vilka språk du använder. Du kan välja mellan att visa eller dölja e-postadressen som du har angett i [Min profil]. Du kan också ange adressen till din personliga webbplats (Obs, din personliga webbplats måste handla om släktforskning…)

2) Övrig information :

Här kan du finslipa din kontaktsida : Skriv en beskrivning av din släktforskning och ladda upp ett foto!

3) Efternamnsmoln :

Här kan du ge en personlig prägel till ditt efternamnsmoln : Välj antal efternamn du vill affischera, lägg till eller ta bort efternamn… Du kan också få HTML koden till ditt efternamnsmoln på GeneaNet för att kunna lägga in det på din personliga webbplats.

Nu är det bara att sätta igång att personlighetsprägla din kontaktsida!

Lycka till med din forskning med GeneaNet!

Om du har något att lägga till angående denna artikel, kan du skriva en kommentar längst ner på sidan.
Har du frågor? Andra släktforskare och GeneaNet teamet svarar på dina frågor på vårt forum.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig