Geneanet > Mer > Blogg

Nordanås: Oklart kring släktforskning på biblioteket

Presenterad av Jean-Yves på 7 mar 2017
 

Släktforskningen på Stadsbiblioteket kan vara hotad. Det är oklart om det ska investeras i en ny mikrofilmsläsare och om den övriga utrustningen blir kvar i rummet på bottenplanet. Den framtida flytten till kulturhuset påverkar också beslutet.

Stadsbiblioteket har ett rum på bottenplanet, särskilt avsett för släktforskning med hjälp av mikrokort och mikrofilm. Sedan i somras saknas möjligheten att göra utskrifter från mikrofilm, då läsapparaten gått sönder och inte går att reparera. Att investera i en ny kan bli en dyr historia, berättar bibliotekets enhetschef Kina Lindberg.

Source

1 kommentarer

classes
2017-03-10

Vad är Nordanås? Vilket stadsbibliotek? Lite oklart för mig ….


Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig