Geneanet > Mer > Blogg

Norrköpings Tidningar från 1800-talet på nätet

Presenterad av Jean-Yves på 27 jun 2017
 

Redan läst ut dagens Norrköpings Tidningar? Har du inte fått nog, går det numera att läsa gamla Norrköpings Tidningar från åren 1851–1895 online tack vare den nya tjänsten Svenska dagstidningar.

Det är Kungliga biblioteket (KB) som ligger bakom den nya onlinetjänsten Svenska dagstidningar. Via den kan man bläddra bland de gamla tidningssidorna och spara ned dem i sin dator. Det är även möjligt att göra fritextsökningar på innehållet. Norrköpings Tidningar är en av flera tidningar som digitaliserats i två pågående projekt på KB. För tillfället är det de NT som gavs ut mellan 1851 och 1895 som är tillgängliga.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig