Geneanet > Mer > Blogg

Nu kan du läsa Corren – från 1800-talet

Presenterad av Jean-Yves på 22 jun 2017
 

Det är den nya onlinetjänsten (extern länk) Svenska dagstidningar av Kungliga biblioteket som ger möjlighet att bläddra bland flera gamla tidningssidor och spara ned dessa i datorn. Tjänsten har sparat ner samtliga dagstidningar från Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvalls tidning och Östgöta-Correspondenten från år 1851 till år 1895.

I onlinetjänsten finns i stort sett samtliga nummer av flera svenska dagstidningar från start fram tills i dag. Artiklar som är äldre än 115 år går att se i sin helhet på nätet men av upphovsrättsliga skäl måstes nyare artiklar läsas i KB:s lokaler i Humlegården i Stockholm. Däremot går det göra fritextsökningar i allt material, oavsett var du befinner dig.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig