Geneanet > Mer > Blogg

Vill förstå mer om vikingakvinnans liv

Presenterad av Jean-Yves på 29 juni 2017
 

Under måndagen startade ytterligare en utgrävning på Kata Gård. Målet är att få bättre förståelse om vardagslivet på storgården där vikingakvinnan Kata härskade för över 1000 år sedan.

Västergötlands museum och Göteborgs universitet inledde under måndagen en ny utgrävning på Kata Gård vid Varnhems klosterkyrka. Här tror arkeologer att vikingakvinnan Kata härskade över en familj med kontakter i hela Europa. Den privata gårdskyrkan som grävdes fram år 2005 har man hittills forskat mycket kring men nu ska man alltså få bättre förståelse för andra delar av gården. Sommarens utgrävning kommer att fokusera på spåren av långhuset öster om kyrkogrunden, där man tror att Kata med den härskande familjen bodde.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig