Geneanet > Mer > Blogg

Med ordet och bilden i 125 år

Presenterad av Jean-Yves på 8 nov. 2017
 

I år är det 125 år sedan tidskriften Ord & Bild föddes. I den Göteborgsbaserade redaktionens jubileumsnummer är samtliga bidragsgivare kvinnor. Tomas Forser, en av redaktörerna från 70-talet, minns och blickar framåt.

Ord & Bild var under sitt första halvsekel representativ för de sköna konsterna och hade en garantförening i ryggen. Från mitten av 1930-talet var kronprins Gustaf Adolf dess ordförande och tidskriften hade nära väg till akademierna och näringslivet. En tidskrift långt från senare tiders Ord & Bild som under 60-talets första år hade en upplaga på knappt 1000 ex och som med sitt sexnummer 1965 gjorde skandal i den kulturella societeten och hotades med nedläggning samtidigt som upplagan steg rejält.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig