Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Geneanet > Mer > Blogg

Digitala arkiv väcker släkten till liv

Presenterad av Jean-Yves på 23 jan. 2018
 

Släktforskningens dag uppmärksammas i dag på flera håll i landet, bland annat i Malmö där stadsarkivet arrangerar föreläsningar och även ger besökarna möjlighet att dna-testa sig. Dna-tester har på senare tid blivit ett komplement till den traditionella släktforskningen.

Petter Björkstrand, chef för publika verksamheten på Malmö stadsarkiv, ser även digitaliseringen som den viktigaste orsaken till att intresset för släktforskning ökat. Att söka i kyrkoböcker och andra historiska arkiv har blivit betydligt lättare på senare tid.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig