Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Under tiden 17 till 29 januari uppmanas Du att fotografera minnesplaketter i Din närhet. Upptäck hur man medverkar.
Geneanet > Resurser > Blogg

Engelholms Tidning är 150 och 160 år

Presenterad av Jean-Yves på 6 feb. 2018
 

Förra året var det 150 år sedan NST:s föregångare Engelholms Tidning grundades. Men redan tio år tidigare fanns en betydligt mer kortlivad tidning med samma namn, enligt lokalhistorikern Johan Brinck.

Engelholms Tidning, som senare blev en del av Nordvästra Skånes Tidningar, grundades 1867 i Ängelholm. Men namnet är inte nytt. Den 29 augusti 1857 utkom nämligen det första numret av en fyrsidig tidning som även den hette Engelholms Tidning.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig