Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Under tiden 17 till 29 januari uppmanas Du att fotografera minnesplaketter i Din närhet. Upptäck hur man medverkar.
Geneanet > Resurser > Blogg

I en hamnstad på 1500-talet – vad arkeologi kan berätta om människors livsöden

Presenterad av Jean-Yves på 13 feb. 2018
 

Hur var det att leva i en västsvensk hamnstad på 1500-talet? Det har arkeologer och andra experter tagit reda på i Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning. I Nya Lödöse levde människor från flera olika länder. Många var köpmän och hantverkare. Staden hade rika kontakter med andra länder och städer. Det fanns också en nära relation med övriga delar av Västsverige

Med hjälp av arkeologiska föremål, historiska dokument, analyser och tolkningar har det arkeologiska projektet Staden Nya Lödöse, Bohusläns museum och Västarvet tillsammans producerat vandringsutställningen ”I en hamnstad på 1500-talet”.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig