Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Geneanet > Mer > Blogg

“Extremt viktigt” vikingafynd i England

Presenterad av Jean-Yves på 6 mars 2018
 

På 1970-talet upptäcktes en massgrav som troddes härröra från den stora vikingaarmé som invaderade England i slutet av 800-talet. Men på grund av en felmätning föll fynden i glömska. Nu, mer än 40 år senare, gör massgraven en storstilad återkomst som ett av de viktigaste vikingafynden någonsin.

Enligt legenden var det de tre sönerna till den dansk-svenske vikingakungen Ragnar Lodbrok som gick i spetsen för den vikingahär som år 865 invaderade England, vilket flera år senare resulterade i den så kallade Danelagen där vikingarna gavs kontroll över norra England.

Source

1 kommentarer

Var i England?


Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig