Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Geneanet > Resurser > Blogg

Unika bilder hittades vid flyttstädningen

Presenterad av Jean-Yves på 15 maj 2018
 

När Gotland i slutet av andra världskriget tog emot tusentals flyktingar var David Holmert och hans kamera där och mötte dem. Nu har barnbarnen funnit hittills okända bilder i den unika fotosamlingen.

Efter att syskonen Hans-Christer, Lena och Peter Holmerts mamma Ellen flyttat till ett demensboende började de städa ur lägenheten i södra Visby. Hela tiden dyker det upp undangömda bilder av deras farfar, fotografen David Holmert, och nedtecknade historier som deras far Bengt Göran Holmert funnit i sina efterforskningar. Båda är bortgångna, men efter sig har de lämnat en kulturskatt, där en dramatisk del av Baltikum och Gotlands gemensamma historia skildras på ett närgånget sätt.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig