Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Geneanet > Resurser > Blogg

Han gräver djupt i Lunds avrättningshistoria

Presenterad av Jean-Yves på 19 juni 2018
 

Då och då dyker den upp, husbilen utanför Arkivcentrum Syd. Därinne sker forskning – på mörk nivå. I trettio år har Rolf Dehlin djupdykt i rättsskipning, dödsdomar, brott och straff.

Under 1800-talet dömdes fyrtiotvå personer i Torna härad till döden av häradsrätten. Fjorton av dem var kvinnor. En av kvinnorna signerade sin dödsdom när hon förgiftade sin make – som överlevde. En annan kvinna dömdes för mordbrand.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig