Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Geneanet > Resurser > Blogg

Sveriges äldsta historia i unik översättning – 500 år efter originalutgåvan

Presenterad av Jean-Yves på 14 juni 2018
 

Ett av de mest inflytelserika verk som har skrivits om Sveriges historia, Johannes Magnus Goternas och svearnas historia, finns nu tillgängligt på svenska. Verket skrevs på latin för nästan 500 år sedan och ges nu ut i svensk översättning i två band. Boken finns dessutom tillgänglig för gratis nedladdning.

Johannes Magnus imponerande verk Goternas och svearnas historia (Historia de omnibus Gothorum Sveonumque regibus) i svensk översättning från latinet är den första kompletta översättningen till svenska sedan verket gavs ut i Rom 1554.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig