Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Under tiden 17 till 29 januari uppmanas Du att fotografera minnesplaketter i Din närhet. Upptäck hur man medverkar.
Geneanet > Resurser > Blogg

Sveaborg – minns traumat från 1918

Presenterad av Jean-Yves på 21 aug. 2018
 

Det är inte många huvudstäder givet att ha en nästan intakt 1700-talsfästning inom räckhåll. Mycket har Sveaborg sett och trots att den aldrig har stormats gömmer den de mest tragiska minnen från det hätska inbördeskriget som följde på frigörelsen från det kollapsade tsardömet.

När Finlands självständighet var säkrad 1918 fick Sveaborg ett nytt finskt namn – Suomenlinna (Finlands borg). Det första åren efter inbördeskriget användes Sveaborg som ett interneringsläger för ”röda ” krigsfångar. Av de 8.000 fångar som förvarades här dog 1.000 av olika umbäranden och 265 blev avrättade. De som dog i fånglägret begravdes på Sandudds begravningsplats där man 1949 reste ett monument över de röda som dött på Sveaborg.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig