Geneanet > Resurser > Blogg

Svensk polis vill nyttja genetisk databas för att gripa kriminella

Presenterad av Jean-Yves på 15 okt. 2018
 

Amerikansk polis har under de senaste åren kunna gripa flertalet brottslingar via att använda sig av genetisk information i öppna databaser. Metoden ger rättsväsendet möjligheten att spåra gärningsmän i gamla fall och nu vill den svenska polisen få tillgång till den nya metoden.

Forskningen inom genetiken har gjort stora framsteg på senare år. Detta har gynnat inte minst släktforskningen. Det blir allt vanligare att människor gör ett dna test som låter en spåra avlägsna släktingar. Genom att ladda upp informationen till privata, öppna databaser kan man få en matchning. Amerikanska polis har nyttjat samma databaser för att kunna identifiera gärningsmän som under lång tid har undkommit rättvisan.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig