Geneanet > Resurser > Blogg

Kyrkogårdens mur – byggd av gamla gravstenar: “Känns osmakligt”

Presenterad av Jean-Yves på 26 nov. 2018
 

Det är på Marie kyrkogård i Skara som en 60 meters lång mur har byggts. Muren ska bland annat avskärma en väg som ligger intill kyrkogården. Men materialet muren byggs av har skapat reaktioner.

– När jag kom närmare den och såg jag att den var byggd av gamla gravstenar som krossats. På flera ställen kunde man se både namn och födelsedatum tydligt, säger Karl som nyligen besökte kyrkogården för att lägga blommor på sin fars grav.

Karl är inte den enda som reagerat på byggmaterialet som används för att upprätta muren, något Falköpings tidning tidigare rapporterat om. Kyrkogårdsförvaltningen, som ansökt om tillstånd för muren hos länsstyrelsen och senare i förvaltningsrätten, fick nej på grund av murens utformning.

Source

2 kommentarer

Känns respektlöst att göra så., lite som ett klotterplank.
På Blidö kyrkogård samlade man gamla gravstenar runt klockstapeln, en del mycket gamla. Här gav man sig plötsligt till att ge bort dessa gamla stenar till nya gravar på kyrkogården och detta utan att förhöra sig om levande släktingars åsikt. Det känns väldigt fel och min mamma som levde då, tog mycket illa vid sig.


Bert KARLSSON
2019-04-02

Otroligt stötande och osmakligt!


Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig