Geneanet > Resurser > Blogg

Sverige kräver tillbaka stulen bok – rättegång inleds i Nederländerna

Presenterad av Jean-Yves på 10 dec. 2018
 

Under tisdagen hålls förhandlingar i en nederländsk domstol kring en bok som stals av den så kallade KB-mannen. Boken köptes på auktion för 900 000 kronor, i god tro enligt köparen själv. Men Riksantikvarieämbetet vill ha tillbaka boken – utan att betala ersättning. Nu ska rätten avgöra.

– Vi hoppas att domstolen ska besluta att boken ska återföras till Sverige och att vi inte behöver betala någon lösen. Det här är bara en bok i en hel rad av böcker som vi vill ha hem till Sverige som stals från Kungliga biblioteket, säger Catharina Sojde, chefsjurist på Riksantikvarieämbetet som kommer att vara med vid förhandlingarna i Amsterdam.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig