Din annonsblockerare kan påverka användandet av Geneanet.

Geneanet är fritt från annonser och Din annonsblockerare kan påverka Din erfarenhet med Geneanet. Vi föreslår att Du stänger av Din annonsblockerare när Du använder Geneanet (klicka på ikonen och välj 'Tillåt på denna sajt')

Under tiden 17 till 29 januari uppmanas Du att fotografera minnesplaketter i Din närhet. Upptäck hur man medverkar.
Geneanet > Resurser > Blogg

Sverige kräver tillbaka stulen bok – rättegång inleds i Nederländerna

Presenterad av Jean-Yves på 10 dec. 2018
 

Under tisdagen hålls förhandlingar i en nederländsk domstol kring en bok som stals av den så kallade KB-mannen. Boken köptes på auktion för 900 000 kronor, i god tro enligt köparen själv. Men Riksantikvarieämbetet vill ha tillbaka boken – utan att betala ersättning. Nu ska rätten avgöra.

– Vi hoppas att domstolen ska besluta att boken ska återföras till Sverige och att vi inte behöver betala någon lösen. Det här är bara en bok i en hel rad av böcker som vi vill ha hem till Sverige som stals från Kungliga biblioteket, säger Catharina Sojde, chefsjurist på Riksantikvarieämbetet som kommer att vara med vid förhandlingarna i Amsterdam.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig