Geneanet > Resurser > Blogg

Del 1 av 3. “Eld och glömska åt dessa rader”. Historien om den kvinnliga rösträttens genomförande i Sverige

Presenterad av Jean-Yves på 23 maj 2019
 

I tre långa kulturreportage ger P1 Kulturs Anna Tullberg och Mattias Berg sin version av historien om den kvinnliga rösträttens genomförande. Den 24 maj 1919 hade en flera decennier lång kamp nått åtminstone ett delmål, på vägen till allmän och lika rösträtt för både kvinnor och män.

Våra reportrar har givit sig ut på jakt efter vad som visade sig vara ett slags kulturhistoriskt mysterium. Jagat försvunna gästböcker och försökt läsa fragment av brev som tycks ha ryckts ut ur elden i sista stund. Träffat experter, släktingar och vittnen. Rest bakåt i historien, ut i landet, ned i arkiven.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig