Geneanet > Resurser > Blogg

Nya digitala tider för litteraturforskningen

Presenterad av Jean-Yves på 3 juli 2019
 

”Spännande och från början smått skrämmande” säger Lina Samuelsson om forskningsprojektet som i hård konkurrens fått stöd från Riksbankens jubileumsfond för att undersöka en kombination av digitala och analoga analysmetoder, något som ska ge nya möjligheter både för hennes eget specialområde och för andra.

– För mig handlar det om litteraturkritik men de här metoderna kommer säkert att kunna användas mycket bredare, även för andra ämnen, säger Lina Samuelsson, lektor i litteraturvetenskap vid MDH, som tillsammans med Centrum för digital humaniora och Språkbanken vid Göteborgs universitet fått finansiering för ett fyraårigt forskningsprojekt som bygger vidare på hennes tidigare forskning.

Source

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig