Geneanet > Resurser > Blogg

Agnetha Fältskogs släktträd

Presenterad av Jean-Yves på 4 feb. 2020
 

Agnetha Åse Fältskog, född 5 april 1950 i Jönköping, är en svensk popsångerska, pianist, kompositör, textförfattare och musikproducent. Hon är en av de fyra medlemmarna i Abba, Sveriges genom tiderna mest framgångsrika popgrupp.

Agneta Fältskog är dotter till avdelningschef Ingvar Fältskog (1922–1995) och kassörskan Birgit, född Johansson (1923–1994).

Fältskog skrev sin första låt “Två små troll” när hon var fem år gammal. Hennes far Ingvar var intresserad av amatörteater och brukade sätta upp små föreställningar och lokalrevyer i Jönköping. Då Fältskog var sex år gjorde hon scendebut genom att framföra låten “Billy Boy” i en av faderns julföreställningar. Under framträdandet råkade hon tappa byxorna.

Greta Thunbergs släktträd

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig