Alicia Vikanders släktträd

Presenterad av Jean-Yves på 29 sep. 2020

Alicia Amanda ­Vikander, född 3 oktober 1988 i Johannebergs församling i Göteborg, är en svensk skådespelare, dansare och filmproducent.

Alicia Vikander fick sitt genombrott 2010 med filmen Till det som är vackert och tilldelades för sin rollprestation Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll. 2012 blev hon uppmärksammad internationellt genom den danska filmen A Royal Affair och inledde därefter en framgångsrik karriär utomlands, bland annat med den bärande rollen i Testament of Youth (2014) och en av huvudrollerna i Ex Machina (2015). Vid Oscarsgalan 2016 vann hon en Oscar i kategorin Bästa kvinnliga biroll för rollen som Gerda Wegener i filmen The Danish Girl.

Alicia Vikanders släktträd

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig