Är du släkt med Bertil Uggla ?

Presenterad av Jean-Yves på 9 aug. 2021

Bertil Gustafson Uggla eller Bertil G:son Uggla, född 19 augusti 1890 på Karlberg i Stockholm, död 29 september 1945 i Karlstad, var en svensk officer (överste) och allroundidrottsman (stavhopp, tiokamp, gymnastik, modern femkamp, värj- och florettfäktning, orientering med mera). Han var även gymnastik- och idrottsledare.

Uggla tog studenten i Linköping 1908, officersexamen vid Karlberg 1910 och blev samma år underlöjtnant vid Svea livgarde. 1914 blev han löjtnant vid nämnda garde. Uggla genomgick åren 1913–15 Gymnastiska Centralinstitutet där han tog gymnastiklärarexamen. Åren 1919–20 genomgick Uggla Gymnastik- och Fäktskolan i Joinville le Point, Frankrike.

Familjeträd för Bertil Uggla

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig