Är du släkt med Carola Häggkvist ?

Presenterad av Jean-Yves på 24 aug. 2021

Carola Maria Häggkvist, känd som Carola, under en period Søgaard, född 8 september 1966 i Hägersten, Stockholm, är en svensk sångerska och låtskrivare. Sedan genombrottet 1983 har hon sålt flera miljoner skivor. Hon har genom åren spelat in sånger som “Främling”, “Mickey”, “Mitt i ett äventyr”, “Fångad av en stormvind” och “Evighet”.

Carola Häggkvist föddes i Hägersten men är uppvuxen i Norsborg i Botkyrka kommun. Hon är dotter till Jan Häggkvist (1939-2004) och Anita, född Andersson (1943-2004) och har en äldre syster. Carola startade sin skolgång på Borgskolan i Norsborg men när hon upptäckte att hon ville satsa på musiken så började hon 1976 i sångklasser vid mellanstadiet på Mariaskolan på Södermalm i Stockholm, och fortsatte sedan högstadiet på Adolf Fredriks musikskola i Stockholm.

Familjeträd för Carola Häggkvist

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig