Är du släkt med Anni-Frid Lyngstad ?

Presenterad av Jean-Yves på 26 okt. 2021

Prinsessan Anni-Frid Synni (“Frida”) Reuss, grevinna av Plauen, född Anni-Frid Synni Lyngstad 15 november 1945 i Ballangen, Norge, är en norsk-svensk sångerska som är mest känd som medlem i popgruppen Abba. Som soloartist har hon använt artistnamnet Frida.

Lyngstad är född i Norge ett halvt år efter att den tyska ockupationen av landet upphörde, som dotter till tyske dåvarande soldaten Alfred Haase och norskan Synni Lyngstad (1926–1947), vilket gjorde henne till en så kallad tyskerunge. Hon flyttade med sin mor Synni och mormor, Arntine Lyngstad (1898–1970), till Torshälla i Sverige. Modern dog dock kort därefter och Lyngstad uppfostrades av sin mormor.

Familjeträd för Anni-Frid Lyngstad

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig