Är du släkt med Amy Deasismont ?

Presenterad av Jean-Yves på 23 nov. 2021

Amy Linnéa Deasismont, tidigare känd som Amy Diamond, född 15 april 1992 i Norrköping, är en svensk popsångerska, skådespelare, programledare och manusförfattare. Hennes genombrott kom, då hon var 12 år gammal, i början av 2005 med låten “What’s in it for Me”, som blev en stor hit i Skandinavien 2005 och höll sig på topplistorna i fyra månader.

Hon har givit ut fem album, och har också gjort många TV-framträdanden.Hennes största hitlåtar hittills har varit låtarna “What’s in it for Me”, “Welcome to the City”, “Champion”, “Shooting Star”, “Don’t Cry Your Heart Out”, “Big Guns”, “It Can Only Get Better”, “Is it Love?” och “Thank You”, vilken slutade på åttonde plats i den svenska Melodifestivalen 2008. År 2009 var hon med igen, med låten “It’s My Life”, men gick inte vidare till final. “What’s in It for Me” var en hit i Danmark, Norge och Finland, och var den mest spelade låten i Polen 2005.

Familjeträd för Amy Deasismont

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig