Är du släkt med Maria Kulle ?

Presenterad av Jean-Yves på 7 dec. 2021

Hulda Maria Charlotte Kulle, född 26 april 1960 i Konga i Skåne, är en svensk skådespelare och godsägare. Hon är dotter till skådespelaren Jarl Kulle och friherrinnan Louise Hermelin.

Maria Kulle växte upp på godset Krontorp i halländska Eldsberga. Då hon var åtta år skilde sig föräldrarna och då hon var 19 år avled hennes tre år yngre syster Anna Kulle efter en längre tids sjukdom. Hon studerade vid Teaterhögskolan i Malmö 1985–1988. Efter studierna har hon bland annat varit engagerad vid Malmö stadsteater, Stockholms stadsteater och på privatteatrar och ingår i Helsingborgs stadsteaters fasta ensemble. Under 2012 spelade hon i den framgångsrika uppsättningen av Alan Ayckbourns trilogi Treater på Intiman i Stockholm.

Familjeträd för Maria Kulle

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig