Glöm aldrig bort en födelsedag med Geneanet påminnelse!

Presenterad av Jean-Yves på 30 mars 2022

Glömmer Du bort födelsedagar för Dina nära och kära? Även om svaret är nej, så gör Geneanets påminnelse det möjligt att inte glömma bort någon, även bland avlägsna släktingar.

För att ange Dina påminnelser, klicka på Din inloggning på övre sidans högra sida och välj menyn “Nyhetsbrev”.

Genom förinställning hamnar Du på prenumerationssidan för Geneanets nyhetsbrev. Låt oss ta en närmare titt på två tabbar:

1. Födelsedagspåminnelse

Födelsedagspåminnelse gör att Du får en e-mejl vid varje födelsedag för Dina familjemedlemmar. Du kan välja graden av släktskap från den närmaste familjen (föräldrar barn, maka/make) till alla i Ditt träd (antagandes att de lever om ingen dödsdatum är angiven och föddade senaste 110 åren).

Du kan också få påminnelse för ett träd som Du inbjudits till (till exempel om Du inte har eget träd och att Du regelbundet tittar in som gäst eller administrerar ett träd skapat av någon annan). Tack vare droppmenyn på toppen,och omvänt bli uppmärksammad på födelsedagar för personer som finns bland Dina kontakter som gäster eller administratörer.

Slutligen så kan Du välja och modifiera när som helst när dessa meddelanden skickas. Konfigurationen av sidorna för påminnelse har nyligen reviderats, så tveka inte att använda dem: firande av födelsedag för när oxh kära eller till och med en avlägsen släkting är alltid trevligt.

2. Familjepåminnelse

Detta system kommer bara att vara användbar om Du är gäst eller administrerar ett träd och om Du själv har gett adminstratörsrättigheter till Ditt eget träd: det informeras så snart en ny datum för födelse eller äktenskap eller dödsfall färre än tio dagar sedan i valt träd. Detta möjliggör att Du håller Dig informerad om alla händelser som sker I Din familj nästan i realtid.

Möjligheten att ange graden av relation är också möjlig med droppmenyn på sidans underdel.

Födelsedagspåminnelse och familjepåminnelse är utmärkta möjligheter att hålla kontakt med hela Din utökade familj!

Ange min födelsedagspåminnelse

Vänligen ställ Dina frågor till vårt forum

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig