Är du släkt med Pontus Platin ?

Presenterad av Jean-Yves på 3 maj 2022

Pontus Peter Jonas Platin, född 7 oktober 1954 i Stockholm, är en svensk musiker, skådespelare, programledare och målare.

Platin började som scenartist i Fattighuskabarén och var därefter med i kabarén AlexCab och dansare och koreograf i After Dark. Han var programledare i ungdomsprogrammet Häftig Fredag under två säsonger. Han gjorde den ledande rollen som Frank N Furter i Skandinavienpremiären av The Rocky Horror Show på Nya Teatern i Göteborg 1981.Platin har deltagit i Melodifestivalen två gånger, dels 1979 som artist och kompositör med bidraget Nattens sång (åttonde plats), dels 1996 som kompositör med Gör någon glad (utslagen i första röstomgången, delad sjätteplats).

Familjeträd för Pontus Platin

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig