Tio goda skäl att publicera Ditt träd på Geneanet

Presenterad av Jean-Yves på 10 maj 2022

Du kommer till Geneanet ofta och besöker många träd, på grund av att du känner till sajtens starka sidor: fler än 7 miljarder förfäder är indexerade. Denna mängd existerar tack vare alla som arbetat och valt att publicera sina familjeträd. Så varför ska inte du publicera ditt träd? Här kommer tio olika skäl att ladda ner ditt träd.

Om det fans bara ett argument – ett huvudsakligt – är att skapandet av ditt träd på Geneanet är gratis! Geneanet har redan möjliggjort för fler än 1 miljon människor världen över att skapa och dela med sig av sina träd. Du behåller ägandeträtten till dina uppgifter och dokument som du delat med dig av. Geneanet respekterar ditt arbete.

Varför publicera ditt träd på Geneanet?

1. Genomför en backup av din forskning med några få klicka. Glöm bort dina pappersfiler och pärmar, svåra att klassificera, svåra att uppdatera. På internet sparas allt i realtid och du kan uppdatera ditt träd när helst du så önskar. Genenaet genomför en backup varje natt, så ingen oro behövs – du kan slappna av.

2. Arbeta med ditt träd oberoende var du är. Ingenting är enklare din favoritapparat, en smarttelefon, en padda eller en släktings dator. Inget skäl att släpa runt dokument, du har ditt träd på dina fingerspetsar och du kan lägga till eller modifiera uppgifter var du än befinner dig.

3. Dela med dig av dina upptäkter. Ifall du vill ge priviligierade rättigheter till nära familjemedlemmar för ditt familjeträd (att titta på uppgifter gömda av privata skäl och/eller medverka i att tillfoga uppgifter) eller hela släktforskningssamhället – vänner eller avlägsna släktingar – låter Geneanet dig välja hur länge de ska ha tillgång och vilka rättigheter de får eller inte får med ditt träd.

4. Förbättra ditt arbete. Med så många möjligheter kommer ditt träd att få helt ny dimension: tillfogande av olika typer av foton, trycka träd, listor och tabeller, kartor, statistik,kalkyler av släktskap, allt med några klick.

5. Glöm aldrig bort några födelsedagar. Geneanet skickar en påminnelse om födelsedagar för var och en av din familj, nära eller avlägsen. Påminnelsen är helt konfigurabel.

6. Närverka med nyfunna släktingar. Du känner sannolikt alla dina kusiner och kanske även dina sysslingar, men tack vare familjeträd på nätet kommer du att hitta bryllingar tack vare sökning via släktskap. Kommunikation med dem om din familj kommer att bära frukt och varför inte anordna en familjeåterförening.

7. Få ditt träd att växa genom samverkan. Andra entusiaster inom släktforskning kommer spontant att kontakta dig med hjälp i ditt forskande, antingen av rent intresse eller på grund av att de är avlägsna släktingar. Det är inte ovanligt att få värdefulla upptäkter på detta sätt: ett okänt foto på en förfader, en berättelse berättad från generation till generation, en komplett släkthistoria. Om ditt träd inte är fullständigt…märk att det aldrig blir det, eftersom så länge som det finns arkiv (eller släktforskare) finns det hopp: tänk inte två gånger, öka dina möjligheter genom att publicera så snart som möjligt.

8. Oförglömliggör ditt arbete. Genenaet kan behålla ditt träd efter din död om du så önskar, tack vare”släktforskarens vilja”. Du kan även lämna en notering till dina efterlevande.

9. Förstärk din forskning och förbättra ditt träd, tack vare påminnelser och matchning, arbetar Geneanet för dig och låter dig veta när nya uppgifter lagt till sajten. Dessa mycket kraftfulla funktioner berttar om dina förfäder som du inte kände till (och med demi bland hela grenar över flera generarioner!), men också saknad information om exiterande personer (datum, platser, händelser, antal barn) för att inte nämna konsistenskontrollen.

10. Upptäck berömda föräder. Du kan automatiskt jämföra var och en i ditt träd med alla celebriteter som finna i Geneastar (fler än 10000), du kanske har en överraskning i garderoben…

Starta ditt familjeträd!

Eller ladda en GEDCOM-fil från din mjukvara

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig