Är du släkt med Ann-Margret ?

Presenterad av Jean-Yves på 14 juni 2022

Ann-Margret Olsson, känd som Ann-Margret, född 28 april 1941 i Oscars församling i Stockholm, är en svensk-amerikansk skådespelare och sångerska.

Ann-Margaret föddes i Stockholm, dotter till Carl Gustav Olsson (1901-1973) och Anna Regina Aronsson (1919-2001). I juli 1942 flyttade hon med modern till Valsjöbyn i Jämtland, samtidigt emigrerade fadern till USA. I november 1946 flyttade hon och modern till fadern i USA. Ann-Margaret växte upp i Wilmette, Illinois och gick i skola på New Trier High School i Winnetka, Illinois. Hon gick på Northwestern University i Illinois, och när hon sjöng i en kabaré blev hon upptäckt av komikern George Burns. Hon är känd som en sexsymbol och har kallats The Sex-Kitten. Ann-Margret spelade in sin första skiva 1961. Hon blev aldrig speciellt framgångsrik men hade en större hit, ”I Just Don’t Understand”, som nådde plats 17 på Billboardlistan hösten 1961.

Familjeträd för Ann-Margret

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig