Är du släkt med Signe Hasso ?

Presenterad av Jean-Yves på 9 aug. 2022

Signe Eleonora Cecilia Hasso, född Larsson den 15 augusti 1915 i Kungsholms församling, Stockholm, död 7 juni 2002 i Los Angeles, Kalifornien, var en svensk-amerikansk skådespelare, författare och kompositör.

Signe Hassos föräldrar var kontorschefen Johannes Petrus “Kefas” Larsson från Dalarna och Helfrid Elisabet Johanna Lindström från Stockholm. Hon var endast 12 år fyllda när hon debuterade på Dramaten. 1932 kom hon in på Dramatens elevskola, som en av de yngsta någonsin. Hon gjorde sin första filmroll sommaren 1933 i Rune Carlstens Tystnadens hus. Vid inspelningen mötte hon den tyske filmfotografen Harry Hasso, som blev hennes första make, och när filmen hade premiär i november samma år framträdde hon för forsta gången som Signe Hasso.

Familjeträd för Signe Hasso

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig