Några nya mer effektiva menyer för din sökning på Geneanet

Presenterad av Jean-Yves på 2 aug. 2022

Släktforskningsbibliotek, index från släktforskningsorganisationer, familjebilder, kyrkogårdar, arkivregister…Det kan vara svårt att hitta din väg genom det stora antalet uppgifter tillhandahållna av Geneanet. Vi har lanserat nya effektivare menyer som avser att hjälpa att snabbare hitta vad du söker efter.

Vad har ändrats?

  • Röda pilar: Namnet på menyposter har ändrats
  • Gröna pilar: Hela sektionen har inkluderats till en ny menypost
  • Blå pilar: Sökmotorn har inkluderats till en ny menypost (sektionerna innehållande samarbetsprojekt har fortfarande sina egna menyposter)

Några menyposter som döpts om

Några menyposter har döpts om för att klarlägga vissa tveksamheter. Posten “Sök genom databasen” heter nu “Alla uppgifter” eftersom den möjliggör för dig att söka i Geneanets alla samlingar inkluderande arkivdokument, kyrkogårdar och minnesplatser etc.

Några delade och omorganiserade menyposter

Samarbetsindex, index från släktforskningsorganisationer och indexregister har alla förts samman till menyposten “Arkiv och Dokument”. Nu kan du ange ett namn och du kommer att få resultat, med eller utan bild, gratis eller mot betalning (detta anges då klart).

Sökformuläret har också ändrats: valet av Geneanets partner har flyttas till botten av formuläret liksom möjligheten av att snabbt välja uppgifter som är gratis eller som finns på Premium.

Den viktigaste ändringen är delningen av menyposten “Projekt”. Fram tills nu har både sökmotorn och beskrivning av samarbetsprojekt varit tillgängliga under en och samma menypost. Dessa två delar har delats: sökmotorn finns nu i menyn “Sök” (“Arkiv och Dokument” samt “Kyrkogårdar och minnesmärken”), och beskrivning av samarbetsprojekt finns fortfarande i menyn “Projekt”. Dessa är de blå pilarna i skärmbilden ovan.

I menyn “Projekt” har posten “Index” tagits bort eftersom den redan finns under posten “Alla projekt”.

Posten “Heraldik” har flyttats till menyn “Resurser”.

Presentationen har inte ändrats. Ditt familjeträd, arkivuppgifter, familjebilder etc har inte ändrats av dessa ändringar.

Vi hoppas att dessa ändringar kommer att hjälpa dig att lättare hitta den släktforskningsinformation som du letar efter.

Vänligen ställ Dina frågor till vårt forum

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig