Är du släkt med Mim Ekelund ?

Presenterad av Jean-Yves på 18 okt. 2022

Mim Ekelund, egentligen Ida Elisabet Hanna Hilda Sofia Ekelund, född 8 november 1902 i Lund, död 16 november 1982 i Helsingborg, var en svensk dansös och skådespelerska.Ekelund tillhörde en stor prästsläkt och har bland annat anor tillbaka till 1400-talet.

Ekelund var utbildad dansös men engagerades vid teatern och filmen.[källa behövs] Hon filmdebuterade 1923 i Karin Swanströms film Boman på utställningen och kom att medverka i ett 20-tal filmer.Hon blev skådespelaren Edvard Perssons andra fru. De gifte sig under en paus under inspelningen av filmen ”Lördagskvällar” 1933. Mim och Edvard Persson flyttade 1950 till Jonstorp utanför Höganäs där hon bodde till sin död.Ekelund ligger begravd tillsammans med maken på Jonstorps kyrkogård.

Familjeträd för Mim Ekelund

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig