Är du släkt med Signe Rappe-Welden ?

Presenterad av Jean-Yves på 2 nov. 2022

Signe Rappe-Welden, född Rappe (Rappe Lundén-Welden enl SDB) 24 september 1879 i Klara församling, Stockholm, död 21 maj 1974 i Danderyds församling, Stockholms län, var en svensk operasångare (sopran).

Rappe-Welden var dotter till generalen friherre Axel Rappe och Anna Sandahl. Hon studerade vid Stockholms musikkonservatorium och för bland andra Thekla Falck-Hofer, Lilli Lehmann, Thérese Behr-Schnabel och Etelka Gerster.Hon debuterade som Delila i större sammanhang vid ett konsertframförande i Jönköping av Händels Simson 1902, och framträdde därefter vid konserter i Köpenhamn, bland annat sopranpartiet i Mendelsohns Elias.Som operaartist debuterade hon på operan i Mannheim, där hon verkade från 1906.

Familjeträd för Signe Rappe-Welden

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig