Finns ditt DNA på Geneanet? Lägg till ditt träd för att hitta gemensamma förfäder genom dina matchningar!

Presenterad av Jean-Yves på 14 nov. 2022

Har du testat ditt DNA på Ancestry, 23andMe, Myeritage, FamilyTreeDNA eller LivingDNA och laddat ner din fil till Geneanet? Om du har dina rötter i Europa och vill hitta kusiner, se till att lägga till ditt träd till Geneanet och länka dina DNA till det.

Släktforskning -byggande av ett familjeträd med hjälp av autosomal DNA-matchning (atDNA) – har gjort stora framsteg de senaste åren. Många murar har rasat med tidigare okända kusiner som kan berätta historrier om familjemedlemmar som stannade kvar i Europa eller få hjälp att identifiera okända fader i ditt familjeträd. Geneanets kromosomsökning och andra DNA-verktyg kan hjälpa dig att hitta en gemensam förfader. Kom längre genom att ansluta ditt träd till Geneanet och länka ditt DNA till det.

Geneanet har avancerade matchingsalgoritmer för att jämföra träd och om din kusin och du båda har länkat DNA till era respektive träd, så kommer du att ha möjlighet att omgående identifiera gemensamma släktingar – namn och platser gemensamt kommer att visas på matchningssidan för DNA. Om du är medlem i Premium är matchningen automatisk; du kommer att ha möjlighet att utvärdera matchningen direkt. Kom ihåg att du kan konfigurera DNA-matchningen så att hög och medium matchning ger påminnelse.(klicka på profilen, meny Nyhetsbrev, tab DNA-matchningar).

Nerladdning av DNA-zipfil till Geneanet är enkelt.

Inledningsvis, ladda ner din DNA-fil om du inte redan har gjort detta. Lär dig hur på sajten för din test eller läs vår guide på DNA-hjälpsida. Unzippa inte zip-filen, du kan ladda ner den till Geneanet på samma sätt som du gjorde när du laddade ner den från källan. Om du redan har ett träd på Geneanet, länka ditt DNA till dig själv (eller en familjemedlem vars uppgifter du laddat ner) till ditt träd (se nedan). Kom ihåg att du kan lägga till DNA-fil till Geneanet och länka eller avlänka det till ett träd när helst du så önskar.

Alla huvudsakliga släktforskningssajter och mjukvaruprogram låter dig exportera ditt träd i GEDCOM-format.

Finns ditt DNA redan på Geneanet? Nu är det dags att lägga till ett träd. Naturligtvis kan du starta genom att skriva in dina familjemedlemmar. Om du redan har ditt träd på nätet på en annan sajt eller offline på ett släktforskningsprogram, kan du spara all datainläsning genom att bara exportera en GEDCOM-fil för ditt träd, och sedan importera det till Geneanet. Om du har foton och skannade document i ditt träd, så kom ihåg att GEDCOM bara lagrar uppgifter i trädet och inte mediafiler. Använd vår gratisfunktion Geneanet Upload för Windows, Mac och Linux istället för att importera din GEDCOM med dina mediafiler (bilder, pdf). Gratismedlemmar har 1Gb utrymme för mediafiler; Premiummedlemmar har 10Gb. Frågor? Besök våra forum för hjälp eller öppna hjälpbiljett om du är Premiummedlem!

Geneanet Nerladdning för Windows, Mac, OSX och Linux kommer att peka på hur dina träds mediafiler länkas till ditt personliga utrymme på Geneanet.

Nu kan du länka din DNA-profil och de för familjemedlemmar, om de finns tillgängliga, till ditt träd.kom ihåg att levnade personer kommer kommer av privatskäl att gömmas. Du kan alltid be en matchning om gästtillstånd att titta pådetta träd; en gemensam förfader långt tillbaka i tiden kommer att bli synbar. Läs vår steg för steg instruktion för att länka DNA-uppgifter!

När DNA-uppgifter är länkade till en person i trädet, är det enkelt att förstå hur matchningen fungerar.

Vänligen ställ Dina frågor till vårt forum

1 kommentarer

Jag är redan medlem, så jag önskar att få komma in utan NY prenumeration.
MVH: Evert Strandell


Se mer

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig