Nyhet på Geneanet: en fylligare, mer konkret skärm för resultatvisning!

Presenterad av Jean-Yves på 22 feb. 2023

Var nya sida för sökresultat kommer att påskynda din forskning genom att visa information mer konkret och visuellt. Försök att använda en lättare, mer effektiv sökning idag.

Vi är upprymda över att kunna berätta om vår nya sida för att visa resultat. Innan vi gör detta, låt oss inledningsvis tala om sökning i allmänhet.

Släktforskare av idag tillbringar mycket tid att söka genom databaser på nätet, försökande att hitta uppgifter värda t inspektera eller letande efter ledtrådar i andra träd, källor, dokument eller till och med bilder. Kunniga släktforskare känner till några söktips och tricks som kan fungera i de flesta databaserna, till exempel val av avancerade sökmöjligheter (om de finns tillgängliga) med nyckelord, årsspann, geografi och så vidare, användning av jokrar för att hantera stavningsvarianter, eller att begränsa sökningen till en speciell typ av uppgifter eller till och med en enda samling. Basinformation kan ofta hittas om vitala uppgifter (födelse, äktenskap, dödsfall) eller folkräkningar, om originalstavningen och indexerade avskrifter är riktiga, vilket inte alltid är fallet.

Emellertid vet vi alla att hitta ett guldkorn oftast inte är resultatet av en enda lyckosökning utan av en iterativ process där vi förfinar sökningen några gånger tills vi reducerat sökresultatet till ett hanterbart antal dokument at granska. Detta är speciellt sant när vi söker efter förfader med ett vanligt namn, du kanske behöver kontrollera många träffar vetande att de kanske inte är rätt person. Detta är där som skärmen för sökresultat kommer in: detta hjälper dig att bestämma om du ska göra en nya sökning med ett nytt filter eller att påbörja arbetet med resultatlistan. 6 miljoner resultat och ingen av dem på första sidan verkar relevant? Eller känner du till dem redan? Tid att renodla. Kanske att dina resultat är ”förorenade” av många träffar från en källa du vet är osäker såsom en felaktigt träd. Filtrera bort det.

Geneanets sida för sökresultat är nu spännande utformning:

  • En mer koncis, mer visuell utformning, med ny kraftfull presentation: sökresultat som du redan tittat på flaggar med en grå bakgrund. Detta hjälper dig att arbeta genom din lista på sökresultat och du spar tid genom att komma ihåg vad du redan tidigare har undersökt. (Notera att uppdatering av din sökmotor kommer att ta bort detta).
En bättre, mer konkret presentation för effektivare sökning!
  • Födelse, äktenskap och dödsfall för en person finns nu grupperad på en enda linje i stället för separat linjer, med plats för varje händelse visad: nya ikoner indikerar typ av händelse i registret.
Lär känna dessa nya ikoner, de kommer att spara tid!
  • Tumnaglar är nu specifika för olika uppgifter. Om ett sökresultat träffar en person i ett träd som har ett foto, visas detta direkt i sökresultatet. Detta är en stor visuell hjälp för släktforskare – kanske har trädet andra familjebilder.
  • De små uppilarna visar att en eller båda föräldrarna har grupperats tillsammans och en ny nerpil signalerar att ett eller flera barn har lagts till. Undersök med en blick om sökningen har information som du tidigare inte hade.
  • Källbeskrivning: användarnamn och samlingens kod har ersatts av en fullständig textbeskrivning. Detta kommer att hjälpa dig att lättare förstå var information kommer ifrån, t ex ett arkiv eller ett träd. Till exempel ”Arkiv Tyskland, Äktenskap 1558 – 1929” i stället för “colgnecm1473009” ”Familjeträd för pat1mn” i stället för ”pat1mn”.
  • Nya filter: begränsa sökningen till Ahnentafel nummer (direkta förfäder till trädets ägare); begränsa sökningen icke-Premium resultat (fr gratismedlemmar); födelse, äktenskap, dödsfall i tänkbara kombinationer (för Premiummedlemmar).
  • Två nya sorteringsordningar: förnamn och källans användarnamn, i tillägg till efternamn och årtal, med möjligheten att ange flera kriterier, till exempel användarnamn + årtal för att se den tidigaste uppgiften i någons träd.
  • Invertera sökordningen till exempel från A till Ö eller från Ö till A
  • Snabbt internet tillgängligt? Upp till 100 resultat per sida, upp från 50.
  • Direkta länkar till dins sökpreferenser inom sektionen sökkriterier (Premiummedlemmar)

Prova den nya sidan för sökresultat nu!

Sök Geneanet

Påminnelse, Geneanets avancerade sökning – tillgänglig för Premiummedlemmar – erbjuder joker, sökning på maka/make och/eller föräldrar till en person, namn och platsvarianter, närliggande platser inom radie på 200 km. förbättra din sökning med ett medlemskap i Geneanet, ngåto som alla har råd med.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig