Är du släkt med Anni-Frid Lyngstad ?

Presenterad av Jean-Yves på 22 mars 2023

Anni-Frid Lyngstad, egentligen Prinsessan Anni-Frid Synni (“Frida”) Reuss, grevinna av Plauen, född Lyngstad 15 november 1945 i Ballangen, Norge, är en svensk sångerska som är mest känd som medlem i popgruppen ABBA. Som medlem av ABBA (1973 innan de hette ABBA) och som soloartist har hon använt artistnamnet Frida.

Lyngstad är född i Norge ett halvt år efter att den tyska ockupationen av landet upphörde som dotter till tyske dåvarande soldaten Alfred Haase och norskan Synni Lyngstad (1926–1947), vilket gjorde henne till en så kallad tyskerunge. Hon flyttade med sin mor och mormor, Arntine Lyngstad (1898–1970), till Torshälla i Sverige. Modern dog dock kort därefter och Lyngstad uppfostrades av sin mormor. Hon började sjunga redan som barn. När hon var elva år gjorde hon ett av sina första framträdanden inför publik. Vid 13 års ålder sjöng hon i olika dansband. Hon fick ljuga om sin ålder, eftersom hon låg tre år under den tillåtna åldersgränsen. Lyngstad började sedan sjunga i ett storband, där det mesta av låtmaterialet gränsade till jazz. Tillsammans med Ragnar Fredriksson bildade hon bandet Anni Frid Four och de gifte sig 1964.

Familjeträd för Anni-Frid Lyngstad

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig