Sökande av dina franska rötter är lättare än tidigare med Ancestrys samlingar på Geneanet

Presenterad av Jean-Yves på 21 mars 2023

Geneanets samarbete med Ancestry bär frukt: Ancestry har försett Geneanet med ett antal europeiska samlingar, tillgänglig för Premiummedlemmar. Under denna vecka låt oss titta på Ancestrys franska kollektion – du kanske blir överraskad!

Det är ingen överraskning, Geneanet är Frankrikes största släktforskningssajt och Europas största sammanslutning av släktforskare. Sedan november 2021 är Geneanet en del av Ancestrys grupp av bolag. Målet? Att ge Geneanets medlemmar en mångfald av Europas samlingar av uppgifter och att koppla samman användare av Ancestry med sina europeiska kusiner som byggt sina träd beaktande Geneanets grundprinciper medverkan, samverkan och freemium.

Under de senaste månaderna har vi lagt till flera av Ancestrys samlingar till Geneanet – Geneanets Premiummedlemmar hittar redan förfäder genom dessa samlingar utan någon extra kostnad under resten av detta år. Under denna vecka riktas ljuset på Frankrike, Geneanets ursprungliga fokus sedan grundandet för 27 år sedan.

Om du är ny inom fransk släktforskning, titta på sidan ”Sök dina franska förfäder” för översikt! Om du har någon erfarenhet i sökandet efter franska förfäder, vet du redan en del om verktyg och utmaningarna i Frankrike: vikten av att hitta departement och samhälle, kyrkoregistren i departementens arkiv, användande av personkartor för snabb information, folkräkningar, dödsregister från INSEE. Geneanet har en rik variation av index tillhandahållna av medlemmar och lokala släktforskningsorganisationer och vitala register (födelse/äktenskap/dödsfall) och folkräkningar läggs till varje månad – men de nya samlingarna från Ancestry kommer att hjälpa dig komma ytterligare framåt och dessutom snabbare.

350 miljoner personer i fler än 80 samlingar över hela Frankrike

Dessa samlingar, som komplimenterar redan existerande samlingar hos Geneanet, täcker 23 franska departement från 1500-talet fram till början av 1900-talet. Tio samlingar är från Paris och dess omgivningar!

Här är höjdpunkter från den nya samlingarna – det finns andra; databasteam från Ancestry och Geneanet har arbetat tillsammans under månader för att tillhandahålla dessa, nästan alla med bilder, till dig. Kontrollera ditt träd om du ser om några nya matchningar har tillkommit för dina saknade förfäder.

Födelse, äktenskap, dödsfall: Aisne, Alpes-de-Haute-Provence, Ardennes, Aube (Troyes), Calvados, Charente, Doubs, Haut-Rhin, Haute-Saône, Ile-de-France (Paris + regionen: Yvelines, Seine-Saint-Denis), Indre, Rhône, Somme, Tarn-et-Garonne, Territoire de Belfort, Vienne

Folkräkning: Aisne, Alpes-de-Haute-Provence, Aube, Corrèze, Doubs, Haut-Rhin, Haute-Saône, Hautes-Alpes, Indre, Rhône, Saône-et-Loire, Somme, Tarn-et-Garonne, Territoire de Belfort, Vienne, Yvelines

Röstlängd: Paris 1891

Om det är en utmaning att läsa fransk handskrift, besök våra forum där du kan tänkas hitta personer som kan hjälpa till.

Få tillgång till dessa samlingar

Vet du inte hur du ska starta? Sök bara på en av dins förfäder på vår sökmotor. Om du inte vet departementet så kan du söka samlingen på sidan “Våra samlingar” .

Bortom dessa nya samlingar som tillfogas Geneanets existerande stora samlingar, har vi andra möjligheter för personer intresserade av fransk släktforskning såsom vår gratissamling av vykort (nästa tre kvarts miljon bilder – besök dina förfäders by) och vår släktforskningsbibliotek över böcker och tidningar, med fler än 3,7 miljarder personer indexerade (för Premiumprenumeranter).

Glöm inte bort Geneanets samarbetsprojekt, såsom ”Spara våra gravar” och speciellt Napoleons soldater: 1,1 miljoner unga män (och två miljoner föräldrar) indexerade av Geneanets medlemmar under det senaste decenniet – en samling di inte kan hitta någon annat stans.

Hitta dina franska förfäder idag!

Sök

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig