Resultat från “Spara våra gravar” veckoslut

Presenterad av Jean-Yves på 15 maj 2023

Många av er medverkade i vår “Spara våra gravar” veckoslut. Många tack till dig. Strålkastarljuset på detta projekt och dess deltagare världen runt.

Gravstenar och namn, datum och andra inskriptioner på dem kommer att försvinna. Detta är ofta förr hellre än senare i Europa, där fyllda kyrkogårdar hyr ut utgångna platser till nya familjer varje dag. För att spara detta nödvändiga arv och möjliggöra för var och en att lokalisera förfäders gravar, lanserade Geneanet år 2014 projektet “Spara våra gravar”. Målet? Att fotografera gravstenar och inskriptionerna på dem, sedan spara dem på online på Geneanet, där de indexeras och är gratis tillgängliga för alla. Tack vare dig har fler än 5 miljoner gravar sparats!

Eftersom vi är starkare tillsammans bad vi dig att från 12 – 14 maj medverka i vår trettonde “Spara våra gravar” veckoslut. Tusentals av er svarade på vår vädjan och fler än 97.000 gravar från 25 länder laddades ner på Geneanet. Bravo och stort tack till alla vår medverkande!

Lista på kyrkogårdar sorterat efter land

Hade du inte tillfälle att medverka senaste veckoslutet? Inga problem, projektet fortsätter hela året. Denna sida har relevant information: https://sv.geneanet.org/en-kyrkogard-for-eftervarlden

Du kan också hemifrån medverka i arbetet med att indexera nerladdade foton från gravar, genom att välja “Gravar” i ditt samarbetsverktyg: https://sv.geneanet.org/indexation/

Om du är en aktiv medverkande i projektet “Spara våra gravar” eller om du har gjort stora upptäckter på grund av det, låt oss få veta detta i kommentarsfältet, nämnande var du har tagit fotografiet.

Några av er har kontaktat oss för att rapportera att mobilappen “Spara våra gravar” inte var kompatibel med den senaste versionen av Android. Detta har nu rättats till och den uppdaterade mobilappen är nu tillgänglig. Tack för din återkoppling.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig