Resultat från “Spara våra gravar” veckoslut

Presenterad av Jean-Yves på 17 okt. 2023

Många av er medverkade i vår “Spara våra gravar” veckoslut. Många tack till dig. Strålkastarljuset på detta projekt och dess deltagare världen runt.

Gravstenar och namn, datum och andra inskriptioner på dem kommer att försvinna. Detta är ofta förr hellre än senare i Europa, där fyllda kyrkogårdar hyr ut utgångna platser till nya familjer varje dag. För att spara detta nödvändiga arv och möjliggöra för var och en att lokalisera förfäders gravar, lanserade Geneanet år 2014 projektet “Spara våra gravar”. Målet? Att fotografera gravstenar och inskriptionerna på dem, sedan spara dem på online på Geneanet, där de indexeras och är gratis tillgängliga för alla. Tack vare dig har fler än 5 miljoner gravar sparats!

Eftersom vi är starkare tillsammans bad vi dig att från 13 – 15 oktober medverka i vår trettonde “Spara våra gravar” veckoslut. Tusentals av er svarade på vår vädjan och fler än 152.000 gravar från Frankrike, Belgien, Slovenien, Schweiz, Spanien, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Portugal, Sverige m.fl. laddades ner på Geneanet. Bravo och stort tack till alla vår medverkande!

Speciellt tack till m2javorn1 från Slovenien, chateau17 från Frankrike, ogueydavidgmailcom från Schweiz, colibri75 från Belgien, bonuseventus från Spanien, woorspronk från Nederländerna, muelleran från Österrike, mseiberling från Danmark, rbrauers från Tyskland, lindarudholm från Sverige… för deras medverkan!

Lista på kyrkogårdar sorterat efter land

Hade du inte tillfälle att medverka senaste veckoslutet? Inga problem, projektet fortsätter hela året. Denna sida har relevant information: https://sv.geneanet.org/en-kyrkogard-for-eftervarlden

Du kan också hemifrån medverka i arbetet med att indexera nerladdade foton från gravar, genom att välja “Gravar” i ditt samarbetsverktyg: https://sv.geneanet.org/indexation/

Om du är en aktiv medverkande i projektet “Spara våra gravar” eller om du har gjort stora upptäckter på grund av det, låt oss få veta detta i kommentarsfältet, nämnande var du har tagit fotografiet.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig