En ny möjlighet på Geneanet: tips!

Presenterad av Jean-Yves på 13 nov. 2023

Kanske känner du till automatisk matchning, dessa små röda markeringar på ditt träd som signalerar när ny information finns tillgänglig om dina förfäder. Vi har fräschar upp denna service som gör att du sparar tid: ge plats för tips.

Säg adjö till automatisk matchning och hej till tips. Kanske har du redan noterat dem på ditt träd: kompassrosor synliga på vissa av dina förfäder som saknar information såsom födelseplats, äktenskap, dödsfall eller föräldrars namn. Dessa kompasser är tips.

Närhelst du ser dessa tips på ditt träd på nätet, indikerar detta att Geneanet har hittat information som kompletterar din egen släktforskning. Genom att klicka på kompassen kommer du att se alla tips relaterade till dina förfäder.

Hur man läser tipsen

På övre vänstra sidan på resultatsidan kommer du att se ett antal tips som vi erbjuder för en given förfader. På övre högra sidan kan du filtrera din lista på tips, till exempel bara tips om förfäders förfäder eller hans födelse, dödsfall eller hans efterlevande. Ett filter tillåter dig at bara visa bara media (fotografier, arkivdokument, historiska pressklipp etc).

Källan till varje tips på övre vänstra sidan medan en knapp på höger sida medger att du kan utesluta resultat som inte är relevanta för dig. Varje ledtråd innehåller uppgifter som gör att du kan bestämma om det faktiskt är en förfader eller bara en med samma namn. Informationen skriven i blått är viktigast: detta är uppgifter som saknas i ditt familjeträd. allt du behöver göra är att bekräfta vad som finns i ett tips för att komplettera en förfaders uppgifter. Enkelt och effektivt.

Kortfattat, tips är…

  • Snabbare att läsa: Layouten har totalt omarbetats med åtkomst genom person och inte längre efter händelse. Information från samma källa är således kombinerade och dubbletter borttagna.
  • Mer komplett: du har all information du behöver för att snabbt på resultaten kunna se att det rör sig om din förfader och inte en namne.
  • Mer relevant: de mest kompletta och säkra resultaten visas på listans topp. Enkelt!
  • Mera säkert: algoritmen har omarbetats för att ta bort ännu fler felaktigheter (speciellt personer med samma namn).

Tips är bara för Premiummedlemmar. Om ännu inte är en, så är det nu tid att upptäcka alla fördelar med denna prenumeration!

I kölvattnen på att automatisk matchning blir tips, har också vår trädjämförelse också förnyats. Snart kommer vi att dela dessa nyheter med dig om detta fantastiska verktyg som hjälp till din släktforskning. Fortsätt att vara ansluten.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig