Geneanets DNA-presentationer kommer att avslutas

Presenterad av Jean-Yves på 20 nov. 2023

För tre och ett halvt år sedan lanserades Geneanet DNA, det är nu tid att inventera. Vi har tagit det svåra beslutet att avsluta dessa presentationer eftersom det inte varit den succé vi hade hoppats på.

Geneanet DNA lanserades i februari 2020, för sin tid, med en stor ambition att bygga en gratis universell DNA-databas, berikad med familjeträd.

Gratis, för att underlätta sökning i ens ursprung i enlighet med Geneanets uppgift.

Universell, genom att erbjuda nerladdning av DNA från åtskilliga bolag så att du skulle kunna hitta genetiska släktingar.

Berikad med utökade familjeträd för att hjälpa Geneanets medlemmar att identifiera deras gemensammaförfäder, en viktig skillnad gentemot andra marknadsplatser.

Ett antal innovativa presentationer har utvecklas med dessa mål i åtanke (identifikation av haplopgrupper, en kromosomsökare, trianguleringar etc)

Emellertid har vi under den senaste tiden inte sett den framgång vi hoppats på och vi har därför tagit det svåra beslutet att stoppa Geneanet DNA för att koncentrera på mer lovande möjligheter inom Geneanet, bättre i samklang med önskemål från våra medlemmar. Trots detta är vi stolta över att kunnat hjälpa dig under nästa fyra år, att hitta släktingar världen över genom de många möjligheter vi har erbjudit.

Och nu? Två datum att hålla i minnet:

  • 20 november 2023: från detta datum och framledes kommer det inte längre att vara möjligt att ladda ner en tredjeparts DNA-fil på Geneanet. Du kommer emellertid att kunna fortsätta kunna nyttja Geneanets DNA-möjligheter, såsom släktingar. Vi inbjuder dig att ladda ner din lista på anförvanter innan servicen tas bort. För mera detaljer, se den förklarande artikeln.
  • 20 december 2023: Geneanets DNA-sektion, presentationer och associerade data (DNA släktlista, rådata från den som tillhandahållit dina DNA-data) kommer permanent att tas bort.

Vi är ledsna över att stänga detta kapitel i Geneanets historia. Vi är dock entusiastiska över att vi skriver ett nytt kapitel som kommer, överfullt med upptäckter, med nya samlingar och service, med delning och ömsesidig hjälp. Kapitel skrivna med dg och för dig.