Är du släkt med Peter Stormare ?

Presenterad av Jean-Yves på 17 jan. 2024

Rolf Peter Ingvar Stormare, ursprungligen Storm,[källa behövs] född 27 augusti 1953 i Kumla församling, Örebro län, är en svensk skådespelare, regissör och musiker.

Peter Stormare föddes i Kumla, men växte upp i Arbrå i Bollnäs kommun i Hälsingland,[källa behövs] där han också spelade gitarr och sjöng i rockbandet Kabel & Granater. Han utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1981. Där var han klasskamrat med bland andra Jessica Zandén, Maria Johansson, Sissela Kyle och Tomas Norström. Det var på teaterhögskolan han bytte efternamn till Stormare, då det redan fanns en äldre student vid namn Peter Storm. I TV-programmet Stjärnorna på slottet (SVT) berättade han till stor muntration hur ovan och okunnig han var om teater och storstadsliv, när han från Hälsingland kom till Stockholm för att söka sin väg.

Familjeträd för Peter Stormare

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig