Är du släkt med Alicia Vikander ?

Presenterad av Jean-Yves på 20 feb. 2024

Alicia Amanda Vikander, född 3 oktober 1988 i Johannebergs församling i Göteborg, är en svensk skådespelare. Alicia Vikander fick sitt genombrott 2010 med filmen Till det som är vackert och tilldelades för sin rollprestation Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll.

2012 blev hon uppmärksammad internationellt genom den danska filmen A Royal Affair och inledde därefter en framgångsrik karriär utomlands, bland annat med den bärande rollen i Testament of Youth (2014) och en av huvudrollerna i Ex Machina (2015). Vid Oscarsgalan 2016 vann hon en Oscar i kategorin Bästa kvinnliga biroll för rollen som Gerda Wegener i filmen The Danish Girl. Alicia Vikander växte upp i Göteborg som dotter till skådespelaren Maria Fahl Vikander och psykiatern Svante Vikander (född 1948), men föräldrarna skilde sig tidigt i hennes barndom.

Familjeträd för Alicia Vikander

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig