Resultat från “Spara våra gravar” veckoslut

Presenterad av Jean-Yves på 29 maj 2024

Många av er medverkade i vår “Spara våra gravar” veckoslut. Många tack till dig. Strålkastarljuset på detta projekt och dess deltagare världen runt.

Gravstenar och namn, datum och andra inskriptioner på dem kommer att försvinna. Detta är ofta förr hellre än senare i Europa, där fyllda kyrkogårdar hyr ut utgångna platser till nya familjer varje dag. För att spara detta nödvändiga arv och möjliggöra för var och en att lokalisera förfäders gravar, lanserade Geneanet år 2014 projektet “Spara våra gravar”. Målet? Att fotografera gravstenar och inskriptionerna på dem, sedan spara dem på online på Geneanet, där de indexeras och är gratis tillgängliga för alla. Tack vare dig har fler än 6 miljoner gravar sparats!

Eftersom vi är starkare tillsammans bad vi dig att från 24 – 26 maj medverka i vår trettonde “Spara våra gravar” veckoslut. Tusentals av er svarade på vår vädjan och fler än 106.000 gravar från Frankrike, Tyskland, Belgien, Österrike, Nederländerna, Italien, Schweiz, Spanien, Förenade staterna, Slovenien, Sverige, Storbritannien, Nordirland m.fl. laddades ner på Geneanet. Bravo och stort tack till alla vår medverkande!

Speciellt tack till cnl2000, perudi och ingried från Österrike, till colibri, wvandencruijce, debiscop, marchy86, pacito1, saelen3, patty64, lverbeeck och mnauts från Belgien, till ogueydavidmailcom från Schweiz, till hannelorehesse, gferl, mseiberling, guenter, rabebeulahne2021, haposch, lenihelene, w3traveller och cnl2000 från Tyskland, till bonuseventus från Spanien, till rjkr9999 från Storbritannien, till wbraig från Italien, till averbrugge, roelofvanbeek, wiel57, mmommers och janoudegeerdink från Nederländerna, till lbmh48 från Sverige och till cpetrini1, lonewalker32008, ohjoyes och shigles från USA… för deras medverkan!

Lista på kyrkogårdar sorterat efter land

Hade du inte tillfälle att medverka senaste veckoslutet? Inga problem, projektet fortsätter hela året. Denna sida har relevant information: https://sv.geneanet.org/en-kyrkogard-for-eftervarlden

Du kan också hemifrån medverka i arbetet med att indexera nerladdade foton från gravar, genom att välja “Gravar” i ditt samarbetsverktyg: https://sv.geneanet.org/indexation/

Om du är en aktiv medverkande i projektet “Spara våra gravar” eller om du har gjort stora upptäckter på grund av det, låt oss få veta detta i kommentarsfältet, nämnande var du har tagit fotografiet.

Logga in för att lämna en kommentar Logga in / Registrera Dig